24. října 2013
Sedm receptů na mleté maso. Jednoduché a snadné. Co víc si přát?
1 / 7

Masové kuličky ve smetanové omáčce
Suroviny:
500 g mletého hovězího masa, 
300 ml smetany (30%), 
strouhanka na zahuštění, 
sůl, 
mletý černý pepř, 
špetka mletého římského kmínu, 
rostlinný olej dle potřeby, 
1 cibule, 
2 stroužky česneku, 
200 ml silného hovězího vývaru, 
100 g taveného sýra, 
růžičky z 1 brokolice

Postup:
1.
V míse mícháme vychlazené mleté maso, dokud se nezačne lepit. Pak do něj postupně vmícháme 4 lžíce smetany. Masovou hmotu dle potřeby zahustíme strouhankou a dochutíme ji solí, pepřem a kmínem. Vytvarujeme z ní menší kuličky a na pánvi s rozehřátým olejem je ze všech stran opečeme.
2. Cibuli i česnek oloupeme, nasekáme najemno a v hrnci na rozehřátém oleji orestujeme. Přilijeme vývar a zbylou smetanu. Omáčku necháme za stálého míchání zhoustnout. Pak v ní rozpustíme tavený sýr. Dochutíme ji solí a pepřem.
3. Růžičky brokolice omyjeme a spaříme v osolené vroucí vodě. Pak je vyjmeme, necháme okapat a společně s masovými kuličkami je vložíme do omáčky. Vše prohřejeme. Vhodnou přílohou jsou těstoviny.

Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 2531 kJ/605 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7