19. října 2013
Jednoduchá a levná variace svačiny či večeře.
1 / 7

Rokfórová pěna
Suroviny:
1 menší cibuli, 
50 g másla, 
150 g nivy, 
250 g netučného měkkého tvarohu, 
mletý černý pepř, 
sůl, 
čerstvou zeleninu či vlašské ořechy a kousky ovoce na dozdobení

Postup:
1.
Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Máslo necháme při pokojové teplotě změknout. Nivu nastrouháme najemno.
2. Změklé máslo utřeme s tvarohem. Vmícháme cibuli a nivu. Pomazánku dochutíme mletým pepřem, popř. solí, přetáhneme potravinovou fólií a v lednici necháme odležet.
3. Vychlazenou pomazánku mažeme na tmavé pečivo. Zdobíme ji plátky rajčete, červenou paprikou či vlašskými ořechy a kouskem jablíčka nebo hrušky.

Doba přípravy 10 (bez chlazení) minut.
1 porce obsahuje 688 kJ/164 kcal
Počet porcí/kusů 6

1 / 7