Rokfórová pěna
Suroviny: 1 menší cibuli, ?50 g másla, ?150 g nivy, ?250 g netučného měkkého tvarohu, ?mletý černý pepř, ?sůl, ?čerstvou zeleninu či vlašské ořechy a kousky ovoce na dozdobení
Postup:
1. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Máslo necháme při pokojové teplotě změknout. Nivu nastrouháme najemno.
2. Změklé máslo utřeme s tvarohem. Vmícháme cibuli a nivu. Pomazánku dochutíme mletým pepřem, popř. solí, přetáhneme potravinovou fólií a v lednici necháme odležet.
3. Vychlazenou pomazánku mažeme na tmavé pečivo. Zdobíme ji plátky rajčete, červenou paprikou či vlašskými ořechy a kouskem jablíčka nebo hrušky.
Doba přípravy 10 (bez chlazení) minut.
1 porce obsahuje 688 kJ/164 kcal
Počet porcí/kusů 6