Lilkové sendviče
Suroviny: 2 menší lilky, ?olej, ?sůl, ?mletý pepř, ?mletý římský kmín, ?2 papriky, ?100 g rajčátek, ?200 g sýru ricotta, ?čerstvá bazalka
Postup:
1. Lilky podélně nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Posypeme je solí a necháme 30 minut odležet. Pak je opláchneme a osušíme papírovým ubrouskem.
2. Na pánvičce rozehřejeme malé množství oleje a plátky lilku po obou stranách opečeme dohněda. Vyndáme je na papírový ubrousek a necháme odsát přebytečný olej. Osolíme je, opepříme a posypeme římským kmínem.
3. V pánvi rozpálíme 1 lžíci oleje a opečeme na něm papriky, které ihned zabalíme do mikroténové fólie a necháme zapařit. Pak je oloupeme a nakrájíme na proužky. Rajčátka zprudka opečeme na oleji a nakrájíme na plátky.
4. Opečené lilky potřeme ricottou. Na ni položíme nakrájené papriky a rajčátka a posypeme čerstvými lístky bazalky. Přiklopíme zbylými plátky lilku a ozdobíme stejným způsobem. Nakonec sendviče podle chuti osolíme a opepříme. Můžeme je zpevnit párátkem.
Doba přípravy 40 (bez doby odležení) minut.
1 porce obsahuje 703 kJ/168 kcal
Počet porcí/kusů 4