10. října 2013
Jste milovníky krevet? Vyzkoušejte naše báječné recepty.
1 / 6

Dušená rýže s krevetami
Suroviny: 300 g dlouhozrnné rýže, 
2 cibule, 
3 stroužky česneku, 
asi 3 lžíce olivového oleje, 
1 lžíci kari koření, 
asi 700 ml zeleninového vývaru, 
200 g mražených krevetek, 
150 g mraženého hrášku, 
1 chilli papričku, 
3 lžíce nasekaného koriandru, 
sůl, 
mletý černý pepř, 
1 limetku

Postup:
1.
Rýži propereme pod tekoucí vodou a necháme ji okapat. Cibule s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno.
2. V hrnci se silným dnem rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek. Vmícháme kari koření. Přidáme rýži a také ji orestujeme. Pak vše zalijeme vývarem, přiklopíme a pod pokličkou necháme velmi zvolna dusit.
3. Když je rýže téměř měkká, přidáme k ní propláchnuté rozmražené krevetky, hrášek, nasekanou chilli papričku a korindr. Vše společně prohřejeme. Rýži dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1915 kJ/457 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6