Dušená rýže s krevetami
Suroviny: 300 g dlouhozrnné rýže, ?2 cibule, ?3 stroužky česneku, ?asi 3 lžíce olivového oleje, ?1 lžíci kari koření, ?asi 700 ml zeleninového vývaru, ?200 g mražených krevetek, ?150 g mraženého hrášku, ?1 chilli papričku, ?3 lžíce nasekaného koriandru, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?1 limetku
Postup:
1. Rýži propereme pod tekoucí vodou a necháme ji okapat. Cibule s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno.
2. V hrnci se silným dnem rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a česnek. Vmícháme kari koření. Přidáme rýži a také ji orestujeme. Pak vše zalijeme vývarem, přiklopíme a pod pokličkou necháme velmi zvolna dusit.
3. Když je rýže téměř měkká, přidáme k ní propláchnuté rozmražené krevetky, hrášek, nasekanou chilli papričku a korindr. Vše společně prohřejeme. Rýži dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1915 kJ/457 kcal
Počet porcí/kusů 4