9. října 2013
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Těstoviny jsou velmi oblíbeným jídlem. Proč nevyzkoušet netradiční recepty?
1 / 5

Špagety nazeleno
Suroviny: 250 g špaget, 
sůl, 
2 lžíce olivového oleje, 
1 menší cuketu, 
120 g listového špenátu, 
120 g jemného hrášku, 
120 g čerstvého kozího sýra, 
sůl, 
čerstvě mletý pepř

Postup:
1.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě klasickým způsobem al dente, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
2. V pánvi nahřejeme olej, přidáme cuketu nakrájenou na plátky, opečeme je, osolíme a opepříme. Přidáme opláchnuté listy špenátu a hrášek a mícháme, dokud špenát nezvadne. Přidáme špagety a necháme společně prohřát.
3. Špagety se zeleninou rozdělíme do talířů a posypeme rozdrobeným kozím sýrem, popřípadě bylinkami.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1785 kJ/426 kcal
Počet porcí/kusů 4

[pagbreak]

Těstoviny s mořskými plody
Suroviny:
480 g chlazených těstovin (špagety, linguine,… ), 
3 lžíce olivového oleje, 
600 g mořských plodů, 
2 stroužky česneku, 
2 masitá rajčata, 
sůl, 
drcený pepř (směs), 
1 lžíce másla, 
1 hrst rukoly, 
80 g parmazánu

Postup:
1.
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu. Po uvaření scedíme a v míse lehce pokapeme olivovým olejem.
2. Na velké pánvi rozpálíme zbytek oleje, přidáme rozmražené mořské plody a krátce je ze všech stran orestujeme. Pak přidáme nasekaný česnek, na kostičky nakrájená rajčata a všechno dohromady ještě krátce opečeme.
3. Do hotové směsi vmícháme uvařené těstoviny, podle chuti osolíme, opepříme a zjemníme lžící másla. Těsně před podáváním vmícháme do špaget opranou rukolu. Na talířích ozdobíme každou porci hoblinkami parmazánu.

Doba přípravy 35 minut.
1 porce obsahuje 2921 kJ/698 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 5