13. července 2014
Pracovat s tuňákem je snadné a rychlé. Vyzkoušejte naše originální recepty.
1 / 6

Conchiglie s černými olivami a s tuňákem
Suroviny:
500 g keříkových rajčat, 
3 stroužky česneku, 
olivový ole,j 
300 g těstovin (conchiglie), 
sůl, 
2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě (á 180 g), 
150 g černých oliv bez pecky, 
hrst bazalkových listů, 
mletý černý pepř

Postup:
1.
Rajčata omyjeme a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Přidáme k nim oloupaný, na plátky nakrájený česnek. Vše pokapeme olejem a dáme do trouby vyhřáté na 220 °C péct asi na 10 minut.
2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je, necháme okapat a vrátíme do hrnce.
3. Tuňáka vyklopíme do sítka a necháme okapat nálev. Pak ho společně s olivami a nasekanými lístky bazalky přidáme k těstovinám. Vše zakapeme olejem, osolíme, opepříme a zlehka promícháme.
4. Těstoviny rozdělíme na talíře a doplníme pečenými rajčátky.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 2205 kJ/527 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6