Conchiglie s černými olivami a s tuňákem
Suroviny: 500 g keříkových rajčat, ?3 stroužky česneku, ?olivový ole,j ?300 g těstovin (conchiglie), ?sůl, ?2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě (á 180 g), ?150 g černých oliv bez pecky, ?hrst bazalkových listů, ?mletý černý pepř
Postup:
1. Rajčata omyjeme a rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Přidáme k nim oloupaný, na plátky nakrájený česnek. Vše pokapeme olejem a dáme do trouby vyhřáté na 220 °C péct asi na 10 minut.
2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je, necháme okapat a vrátíme do hrnce.
3. Tuňáka vyklopíme do sítka a necháme okapat nálev. Pak ho společně s olivami a nasekanými lístky bazalky přidáme k těstovinám. Vše zakapeme olejem, osolíme, opepříme a zlehka promícháme.
4. Těstoviny rozdělíme na talíře a doplníme pečenými rajčátky.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 2205 kJ/527 kcal
Počet porcí/kusů 4