Sýr bez smažení
Suroviny: 200 g eidamu, ?200 g šunkového salámu, ?4 vejce, ?50 g másla, ?asi 4 lžíce strouhanky
Postup:
1. Hrnky na espresso nebo malé ohnivzdorné misky vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
2. Sýr nastrouháme najemno, salám nakrájíme na drobné kostičky. Na dno hrnků nasypeme část sýra, pak dáme vrstvu salámu a na něj rozklepneme vejce. Nasypeme zbylý sýr a přitiskneme.
3. Naplněné misky postavíme do zapékací formy s trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 230 °C asi 20 minut. Pak vyklopíme a podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1672 kJ/399 kcal
Počet porcí/kusů 4