26. září 2013
Klasický smažený sýr zná každý, my pro vás máme trochu netradiční úpravu oblíbených sýrů.
1 / 7

Sýr bez smažení
Suroviny:
200 g eidamu, 
200 g šunkového salámu, 
4 vejce, 
50 g másla, 
asi 4 lžíce strouhanky

Postup:
1.
Hrnky na espresso nebo malé ohnivzdorné misky vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
2. Sýr nastrouháme najemno, salám nakrájíme na drobné kostičky. Na dno hrnků nasypeme část sýra, pak dáme vrstvu salámu a na něj rozklepneme vejce. Nasypeme zbylý sýr a přitiskneme.
3. Naplněné misky postavíme do zapékací formy s trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 230 °C asi 20 minut. Pak vyklopíme a podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1672 kJ/399 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7