Dvoubarevná hrachová kaše s uzeným masem
Suroviny: 400 g uzeného vepřového masa (nejlépe plec nebo krkovička), ?250 g žlutého hrachu, ?250 g zeleného hrášku (mražený nebo čerstvý), ?4 stroužky česneku, ?1 lžička majoránky, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?mléko podle potřeby, ?1 cibule, ?2 lžíce sádla
Postup:
1. Uzené maso dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Žlutý hrách přebereme a několikrát propláchneme studenou vodou. Zalijeme ho vodou a vaříme asi 30 minut doměkka. Pak přebytečnou vodu slijeme. Zelený hrášek zalijeme vodou a vaříme jen asi 10 minut.
2. Uvařený žlutý i zelený hrách důkladně rozmícháme nebo rozmixujeme na kaši. Česnek oloupeme a utřeme. Obě kaše ochutíme česnekem, majoránkou, solí a mletým pepřem. Pokud je kaše příliš hustá, přilijeme podle potřeby horké mléko a promícháme.
3. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém sádle dozlatova.
4. Kaši rozdělíme na talíře. Přidáme na plátky nakrájené uzené maso posypeme osmaženou cibulkou a doplníme kyselou okurkou.
Doba přípravy 80 minut.
1 porce obsahuje 3127 kJ/747 kcal
Počet porcí/kusů 4