24. září 2013
Luštěniny jsou pro naše tělo velmi důležité, nebojte se jich!
1 / 6

Dvoubarevná hrachová kaše s uzeným masem
Suroviny: 400 g uzeného vepřového masa (nejlépe plec nebo krkovička), 
250 g žlutého hrachu, 
250 g zeleného hrášku (mražený nebo čerstvý), 
4 stroužky česneku, 
1 lžička majoránky, 
sůl, 
mletý černý pepř, 
mléko podle potřeby, 
1 cibule, 
2 lžíce sádla

Postup:
1.
Uzené maso dáme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Žlutý hrách přebereme a několikrát propláchneme studenou vodou. Zalijeme ho vodou a vaříme asi 30 minut doměkka. Pak přebytečnou vodu slijeme. Zelený hrášek zalijeme vodou a vaříme jen asi 10 minut.
2. Uvařený žlutý i zelený hrách důkladně rozmícháme nebo rozmixujeme na kaši. Česnek oloupeme a utřeme. Obě kaše ochutíme česnekem, majoránkou, solí a mletým pepřem. Pokud je kaše příliš hustá, přilijeme podle potřeby horké mléko a promícháme.
3. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozehřátém sádle dozlatova.
4. Kaši rozdělíme na talíře. Přidáme na plátky nakrájené uzené maso posypeme osmaženou cibulkou a doplníme kyselou okurkou.

Doba přípravy 80 minut.
1 porce obsahuje 3127 kJ/747 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6