22. září 2013
Kdy jindy si užívat houbové speciality než v září? Hříbků, klouzků a babek jsou plné lesy. Letos jim dopřejte nápaditou úpravu.
1 / 3

Špízy s houbami
Rozpis na 4 porce: 400 g vepřové panenky, 200 g krůtích jater, 200 g žampionů, 200 g malých bílých hříbků, 1 svazek šalvěje, 4 lžíce slunečnicového oleje, 100 ml
vývaru, sůl, mletý bílý pepř

Postup:
1.
Vepřovou panenku a krůtí játra očistíme a nakrájíme na stejně velké kousky.
2. Žampiony a hříbky očistíme a překrájíme.
3. Panenku, játra, žampiony a hříbky napichujeme střídavě na špejle a prokládáme je lístečky čerstvé šalvěje.
4. Hotové špízky osolíme, opepříme a dáme do pekáčku vymazaného olejem. Zakapeme je zbylým olejem a pečeme asi 15 minut.
5. Špízy můžeme lehce podlévat vývarem.

Náš tip: Podávejte s rozkrojenou a ugrilovanou palicí česneku jako na obrázku a česnekovou bagetou. Špízy můžete připravit i na grilu.

Doba přípravy asi 30 minut.
1 porce asi 1488 kJ/354 kcal.

1 / 3