Hovězí roštěná s mrkví
Suroviny: 600 g hovězí roštěné, ?mletý černý pepř, ?4 větší mrkve, ?1 cibule, ?2 stroužky česneku, ?2 lžíce oleje, ?sůl, ?1 lžička kukuřičného škrobu
Postup:
1. Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na plátky, lehce naklepeme a opepříme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kousky. Cibuli i česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
2. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm zprudka z obou stran opečeme. Vyjmeme ho a ve výpeku orestujeme cibuli s česnekem. Roštěnou vrátíme do kastrolu, osolíme ji, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
3. K masu přidáme mrkev a podusíme ji na skus. Nakonec šťávu zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody a ještě krátce povaříme. Podáváme s petrželovou rýží.
Doba přípravy 80 minut.
1 porce obsahuje 1307 kJ/312 kcal
Počet porcí/kusů 4