8. září 2013
Na nedělní oběd se hodí i kus pořádného masa.
1 / 7

Hovězí roštěná s mrkví
Suroviny: 600 g hovězí roštěné, 
mletý černý pepř, 
4 větší mrkve, 
1 cibule, 
2 stroužky česneku, 
2 lžíce oleje, 
sůl, 
1 lžička kukuřičného škrobu

Postup:
1.
Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme ho na plátky, lehce naklepeme a opepříme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kousky. Cibuli i česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
2. V kastrolu rozpálíme olej a maso na něm zprudka z obou stran opečeme. Vyjmeme ho a ve výpeku orestujeme cibuli s česnekem. Roštěnou vrátíme do kastrolu, osolíme ji, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
3. K masu přidáme mrkev a podusíme ji na skus. Nakonec šťávu zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody a ještě krátce povaříme. Podáváme s petrželovou rýží.

Doba přípravy 80 minut.
1 porce obsahuje 1307 kJ/312 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7