31. srpna 2013
Švestky, jablka, hrušky... to jsou v těchto dnech pravé ingredience do dortů.
1 / 5

Malinový dort
Doba přípravy: 50 minut
Přísady:
Na piškotové těsto:
90 g moučkového cukru, 90 g polohrubé mouky, 3 vejce, 3 PL horké vody, 2 zarovnané PL kakaa
Na náplň: 350 g smetany ke šlehání, 350 g zakysané smetany, 4 vrchovaté PL moučkového cukru, 1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker, 1 zarovnaná PL kakaa
Na ozdobení: 200 g malin, 2 zarovnané PL kakaa
Ještě potřebujeme: dortovou formu o průměru 20 cm

Příprava:
Na přípravu těsta smícháme cukr a mouku. Přidáme žloutek a umícháme. Z bílků ušleháme sníh, který opatrně přimícháváme ke směsi. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby.

Elektrická trouba:          180°C        
Horkovzdušná trouba:   150 °C       
Plynová trouba:            střední stupeň           

Doba pečení: asi 15 minut

Smícháme ušlehanou šlehačku, zakysanou smetanu a cukr. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obalu a přidáme k němu smetanovou směs. Krém rozdělíme na dva díly. Do jednoho dílu vmícháme proseté kakao a rozetřeme na korpus. Posypeme malinami a přikryjeme světlou částí krému. Po vychlazení posypeme kakaem. Můžeme dozdobit šlehačkou.

1 / 5