27. srpna 2013
Závitky a plněná kuřecí prsíčka vypadají na talíři skvěle, a také tak chutnají.
1 / 5

Kuřecí prsa s bylinkovou náplní
Suroviny: 4 kuřecí prsa s kůží a spodním křídlem (supreme), 
směs čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj, máta, petrželka), 
100 g toastového chleba, 
sůl ,
mletý černý pepř, 
150 g másla, 
olej, 
100 g keříčkových rajčat

Postup:
1.
Kuře omyjeme a osušíme. Bylinky otrháme a nasekáme nadrobno. Toastový chléb okrájíme a necháme ho v troubě usušit. Pak ho rozlámeme na menší kousky, přidáme nasekané bylinky, sůl, pepř a 100 g změklého másla. Vše rozmixujeme.
2. Do masa uděláme ostrým nožem kapsu a naplníme jí připravenou směsí. Pak kuře osolíme a opepříme. Ve větší pánvi rozpálíme olej a kuřecí prsa ze všech stran opečeme. Přendáme je do pekáčku nebo zapékací misky, přelijeme výpekem, přidáme zbylé máslo a rozpůlená rajčátka. Pečeme při 195 °C asi 15-20 minut, až jsou prsa propečená.
3. Hotová kuřecí prsíčka při podávání rozkrojíme, přelijeme výpekem a podáváme se šťouchanými bramborami.

Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 2672 kJ/638 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 5