Kuřecí prsa s bylinkovou náplní
Suroviny: 4 kuřecí prsa s kůží a spodním křídlem (supreme), ?směs čerstvých bylinek (rozmarýn, tymián, šalvěj, máta, petrželka), ?100 g toastového chleba, ?sůl ,?mletý černý pepř, ?150 g másla, ?olej, ?100 g keříčkových rajčat
Postup:
1. Kuře omyjeme a osušíme. Bylinky otrháme a nasekáme nadrobno. Toastový chléb okrájíme a necháme ho v troubě usušit. Pak ho rozlámeme na menší kousky, přidáme nasekané bylinky, sůl, pepř a 100 g změklého másla. Vše rozmixujeme.
2. Do masa uděláme ostrým nožem kapsu a naplníme jí připravenou směsí. Pak kuře osolíme a opepříme. Ve větší pánvi rozpálíme olej a kuřecí prsa ze všech stran opečeme. Přendáme je do pekáčku nebo zapékací misky, přelijeme výpekem, přidáme zbylé máslo a rozpůlená rajčátka. Pečeme při 195 °C asi 15-20 minut, až jsou prsa propečená.
3. Hotová kuřecí prsíčka při podávání rozkrojíme, přelijeme výpekem a podáváme se šťouchanými bramborami.
Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 2672 kJ/638 kcal
Počet porcí/kusů 4