25. srpna 2013
Houby se dají upravit snad na tisíc způsobů. Vybrali jsme pro vás šest polévek, které vám určitě zachutnají.
1 / 6

Podkrkonošská kulajda s liškami
Suroviny:
200 g očištěných lišek, 
3 brambory, 
sůl, 
4 kuličky nového koření, 
2 bobkové listy, 
150 ml 30% smetany, 
2 lžíce hladké mouky, 
2-4 lžíce octa, 
4 větvičky kopru, 
2 vejce, 
1 lžíce másla

Postup
1.
Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a společně s houbami vaříme v litru osolené vody i s kořením.
2. Když brambory změknou, přidáme smetanu s rozkvedlanou moukou, promícháme a krátce povaříme. Přidáme ocet, nasekaný kopr a dle chuti dosolíme.
3. Vejce rozklepneme do mísy, zlehka je našleháme a osolíme. V pánvi rozehřejeme máslo a vejce umícháme. Polévku rozdělíme do talířů a přidáme míchaná vajíčka.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1200 kJ/287 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6