23. srpna 2013
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
O víkendu máte chuť vyrazit do lesa a nasbírat si čerstvé lesní houby. My pro vás máme inspiraci, co z nich uvařit.
1 / 6

Houbový tatarák na topinkách
Suroviny: 500 g lesních hub, 
1 cibule, 
2 stroužky česneku, 
4 lžíce olivového oleje, 
sůl, 
černý mletý pepř, 
4 snítky tymiánu, 
2 lžíce rajského protlaku, 
2 lžíce sójové omáčky, 
1 malá chilli paprička, 
4 krajíce chleba, 
1 lžíce ostré hořčice, 
2 lžičky sladké papriky, 
2 lžíce pokrájené hladkolisté petržele

Postup:
1.
Houby očistíme, cibuli a česnek oloupeme a vše nakrájíme na kostičky. V hlubší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje a lehce osmahneme cibuli i česnek.
2. Přimícháme houby, sůl, pepř, nasekaný tymián, protlak, sójovou omáčku a pokrájenou chilli papričku. Dusíme, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina. Směs odstavíme a necháme zchladnout.
3. Krajíce chleba překrojíme napůl, potřeme zbylým olejem a rozložíme na plech s pečicím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme dozlatova.
4. Do vychladlé houbové směsi přidáme hořčici, sladkou papriku, trochu petržele a hotový tatarák nandáme na topinky. Ozdobíme zbylou petrželkou, dle chuti i chilli papričkou.

Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 1080 kJ/258 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6