19. srpna 2013
Nebojte se experimentovat. Vyzkoušejte i trochu netradiční kuchyni. Změna vám jistě udělá radost.
1 / 6

Sečuánská polévka
Suroviny:
5 kousků černé houby (Jidášovo ucho), 
1 menší cibule, 
2 stroužky česneku, 
10 g čerstvého zázvoru, 
2 mrkve, 
1 chilli paprička, 
100 g konzervovaných bambusových výhonků, 
150 g vepřové kýty, 
3 lžíce oleje, 
1000 ml vývaru, 
2 lžíce sójové omáčky, 
150 g tofu, 
1/2 pórku, 
2 vejce

Postup:
1.
Houby namočíme do vlažné vody a necháme je nabobtnat. Pak je nakrájíme na drobné kousky. Cibuli, česnek a zázvor oloupeme, mrkev a chilli papričku očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky, mrkev na kostičky, chilli papričku a zázvor nasekáme nadrobno.
2. Bambusové výhonky vyjmeme z plechovky a necháme je okapat. Pak je nakrájíme na plátky. Vepřové maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na úzké nudličky.
3. V hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm houby se zeleninou. Pak přidáme vepřové maso. Vše zalijeme vývarem, ochutíme sójovou omáčkou a asi 10 minut povaříme.
4. Tofu nakrájíme na špalíčky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Vše spolu s výhonky přidáme do polévky a necháme prohřát. Nakonec vmícháme do polévky rozšlehaná vejce. Když se srazí, polévku odstavíme.

Doba přípravy 35 minut.
1 porce obsahuje 773 kJ/185 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6