15. srpna 2013
Pomazánka nemusí být nutně zlo. Připravte si jednu z našich osvědčených a s tmavým pečivem to bude lahoda.
1 / 6

Lehká pažitková pomazánka
Na 1 skleničku:

1 svazek pažitky, 
1 lžíce vlašských ořechů, 
1/2 lžíce citronové šťávy, 
1 lžička citronové kůry, 
150 g čerstvého sýra, 
1 kelímek řeckého jogurtu, 
sůl, 
čerstvě mletý bílý pepř, 
pažitkové pesto a chleba na servírování

Postup:
1.
Pažitku nasekáme na velmi jemno. Ořechy usekáme nebo umeleme. Smícháme dohromady pažitku, ořechy, citronovou kůru a citronovou šťávu.
2. Čerstvý sýr rozmícháme s jogurtem. Přidáme do něj pažitkovou směs, dochutíme solí a pepřem a promícháme. Pomazánku namažeme na čerstvý chléb, např. focacciu. Můžeme ještě dochutit lžičkou pažitkového pesta.

Doba přípravy 15 minut.
1 porce obsahuje 450 kJ/107 kcal
Počet porcí/kusů 1

1 / 6