Lehká pažitková pomazánka
Na 1 skleničku: ?1 svazek pažitky, ?1 lžíce vlašských ořechů, ?1/2 lžíce citronové šťávy, ?1 lžička citronové kůry, ?150 g čerstvého sýra, ?1 kelímek řeckého jogurtu, ?sůl, ?čerstvě mletý bílý pepř, ?pažitkové pesto a chleba na servírování
Postup:
1. Pažitku nasekáme na velmi jemno. Ořechy usekáme nebo umeleme. Smícháme dohromady pažitku, ořechy, citronovou kůru a citronovou šťávu.
2. Čerstvý sýr rozmícháme s jogurtem. Přidáme do něj pažitkovou směs, dochutíme solí a pepřem a promícháme. Pomazánku namažeme na čerstvý chléb, např. focacciu. Můžeme ještě dochutit lžičkou pažitkového pesta.
Doba přípravy 15 minut.
1 porce obsahuje 450 kJ/107 kcal
Počet porcí/kusů 1