4. srpna 2013
Kapr nemusí být jen smažený na Vánoce. Existují stovky receptů, jak tuto rybu chutně připravit. My jsme pro vás připravili 8 vyzkoušených receptů, které vás jistě nezklamou.
1 / 8

Kapr v bylinkovém těstíčku
Suroviny: 800 g očištěného kapra (podkovy), 
sůl, 
1 citron 

Těstíčko: 
svazek bylinek (kopr, bazalka, tymián), 
2 vejce, 
100 ml piva, 
200 g hladké mouky, 

olej na smažení

Postup:
1. Kapří podkovy opláchneme a osušíme. Pokapeme je po obou stranách citronovou šťávou, osolíme a necháme v chladu krátce odležet.
2. Mezitím si připravíme těstíčko. Bylinky opláchneme, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Vejce rozšleháme s pivem, po částech zašleháme hladkou mouku a ochutíme vegetou. Nakonec do těstíčka přidáme nasekané bylinky.
3. Na pánvi rozehřejeme olej. Podkovy namočíme do těstíčka a zvolna po obou stranách osmažíme dozlatova. Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 2114 kJ/505 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 8