2. srpna 2013
Pečete kuřecí stehna stále na stejný způsob? Nemusíte! Vyzkoušejte jednu z našich lahodných variant.
1 / 6

Pečená kuřecí stehna s bylinkovou kaší a piniovými oříšky
Suroviny:
4 kuřecí stehna, 
4 snítky šalvěje, 
sůl, 
mletý černý pepř, 
rostlinný olej, 
500 ml vývaru nebo bujonu, 
800 g moučných brambor, 
30 g másla, 
2 stroužky česneku, 
několik snítek bazalky, tymiánu a majoránky, 
40 g piniových oříšků, 
asi 200 ml mléka, 
na špičku nože muškátového květu

Postup:
1. Kuřecí stehna očistíme. U každého uvolníme kůži a vložíme pod ní snítku šalvěje. Stehna osolíme a opepříme. Pak je na oleji na pánvi opečeme.
2. Stehýnka přendáme do pekáčku. Přidáme k nim Bohatý Bujón a podlijeme je trochou vody. V troubě je při 190 °C za občasného přelévání výpekem pečeme asi 45 minut doměkka a dozlatova.
3. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a vložíme hrnce s osolenou vodou. Uvaříme je doměkka. Mezitím na másle opečeme nadrobno nasekaný česnek a bylinky. Oříšky nasucho opražíme dozlatova.
4. Z brambor slijeme vodu a rozšťoucháme je s horkým mlékem. Do kaše vmícháme česnek s cibulkami a oříšky. Nakonec ji dochutíme muškátovým květem. Podáváme jako přílohu ke kuřeti.

Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 2678 kJ/640 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6