22. července 2013
Už nevíte, co si připravit k obědu? Vyzkoušejte zdravé a dietní ovocné saláty.
1 / 6

Jahodový salát s melounem a parmskou šunkou
Suroviny:
1 hlávkový salát, 
500 g čerstvých jahod, 
8 tyčinek grissini
, 100 g parmské šunky
, 200 g melounu charentais, 
100 g melounu gallia
, 1 lžičku octa balsamico

Postup:
1.
Čerstvý salát opatrně opereme, aby se nepolámal, natrháme na menší kousky a rozložíme na talířky.
2. Omyté jahody nakrájíme na poloviny a v misce s mícháme s kuličkami, které vykrojíme tvořítkem z melounů gallia a charentais (můžeme použít i jiné druhy cukrového melounu).
3. Ovocnou směs úhledně navrstvíme na salát a dozdobíme parmskou šunkou. Salát zlehka pokapeme octem balsamico.
4. Hotový salát doplníme dvěma tyčinkami grissini, jejichž konce zabalíme do plátků parmské šunky. Salát podáváme vychlazený.

Doba přípravy 15 minut.
1 porce obsahuje 785 kJ/187 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6