18. července 2013
Znáte jen tu vánoční? Nebojte se vyzkoušet jednu z našich variant. Úspěch zaručen.
1 / 6

Rybí polévka
Suroviny: 1 cibule, 
1 mrkev, 
1 kořenová petržel, 
4 lžíce olivového oleje, 
200 ml loupaných krájených rajčat, 
1000 ml čirého rybího vývaru, 
400 g bílé ryby, 
sůl, 
mletý bílý pepř

Na toasty: 
2 rohlíky, 
100 g tvrdého sýra

Postup:
1.
Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a petržel na půlkolečka. V hrnci zahřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přidáme kořenovou zeleninu a asi minutu společně restujeme.
2. K zelenině přidáme nasekaná rajčata a opět krátce orestujeme. Zalijeme rybím vývarem a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Pak vložíme do polévky na kousky nakrájenou rybu a vaříme dalších 10 minut.
3. Rohlíky nakrájíme na kolečka asi půl centimetru široká. Rozložíme je na plech a posypeme strouhaným sýrem. Dáme do trouby zapéct na 3-4 minuty. Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme ji do šálků a přidáme zapečené toasty.

Doba přípravy 35 minut.
1 porce obsahuje 1682 kJ/402 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6