Rybí polévka
Suroviny: 1 cibule, ?1 mrkev, ?1 kořenová petržel, ?4 lžíce olivového oleje, ?200 ml loupaných krájených rajčat, ?1000 ml čirého rybího vývaru, ?400 g bílé ryby, ?sůl, ?mletý bílý pepř
?Na toasty: ?2 rohlíky, ?100 g tvrdého sýra
Postup:
1. Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a petržel na půlkolečka. V hrnci zahřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přidáme kořenovou zeleninu a asi minutu společně restujeme.
2. K zelenině přidáme nasekaná rajčata a opět krátce orestujeme. Zalijeme rybím vývarem a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Pak vložíme do polévky na kousky nakrájenou rybu a vaříme dalších 10 minut.
3. Rohlíky nakrájíme na kolečka asi půl centimetru široká. Rozložíme je na plech a posypeme strouhaným sýrem. Dáme do trouby zapéct na 3-4 minuty. Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem. Rozdělíme ji do šálků a přidáme zapečené toasty.
Doba přípravy 35 minut.
1 porce obsahuje 1682 kJ/402 kcal
Počet porcí/kusů 4