13. července 2013
Vepřové maso můžete upravit chutně a zdravě.
1 / 6

Vepřové medailonky
Suroviny:
600 g vepřové kýty, 
sůl, 
mletý černý pepř, 
3 lžíce olivového oleje, 
2 lžíce najemno nasekaných bylinek, 
250 g mozzarelly, 
1 mangold, 
50 g anglické slaniny

Postup:
1.
Očištěnou vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, lehce naklepeme přes mikroténovou fólii, osolíme a opepříme.
2. Na pánvi rozpálíme olej a plátky zprudka opečeme po obou stranách. Přendáme je do pekáčku a ve vyhřáté troubě dopékáme asi 5 minut při 180 °C. Pak je posypeme nasekanými bylinkami a poklademe plátky mozzarelly. Necháme ještě 5 minut zapékat.
3. Mezitím na pánvi s rozehřátým olejem orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme očištěný překrájený mangold a krátce orestujeme.
4. Vepřové medailonky vyjmeme, dáme na talíře a ihned podáváme s mangoldem a slaninou. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1950 kJ/466 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6