7. července 2013
Opakování je matka moudrosti: ryby by se měly ve vašem jídelníčku objevit minimálně 1x týdně.
1 / 7

Candát se žampiony
Suroviny:
500 g malých nových brambor, 
sůl, 
2 větší cibule, 
olivový olej, 
250 g žampionů, 
400 g cherry rajčátek, 
drcený černý pepř, 
2 hrsti rukoly, 
4 porce candáta (s kůží), 
1 citron, 
trochu hladké mouky na obalení, 
40 g másla

Postup:
1.
Brambory dobře omyjeme a rozkrojíme je. Vsypeme je do osolené vroucí vody a uvaříme je téměř doměkka. Scedíme je a necháme okapat.
2. Cibule oloupeme, nakrájíme na měsíčky a necháme je zesklovatět na oleji v pánvi. Přidáme očištěné, dle potřeby na menší kousky překrájené žampiony a také je osmahneme. Pak přisypeme rajčátka a brambory. Vše dochutíme solí a pepřem a společně prohřejeme. Pánev odstavíme a do směsi vmícháme rukolu.
3. Porce candáta očistíme. Potřeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Chvíli je necháme odležet. Pak je lehce obalíme v hladké mouce.
4. Na pánvi rozehřejem trochu oleje a máslo. Porce ryby zvolna opečeme. Podáváme se zeleninovou směsí.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1816 kJ/434 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7