Rumunský guláš
Suroviny: 800 g hovězí kližky, ?3 cibule, ?3 lžíce sádla, ?1 lžička mleté papriky, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?1 lžíce hladké mouky, ?3 zelené papriky, ?1/2 půlka malého lilku, ?2 masitá rajčata, ?4 stroužky česneku
Postup:
1. Kližku očistíme a nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme, nakrájíme nahrubo a osmahneme na rozehřátém sádle dozlatova.
2. Přidáme nakrájené maso a za stálého míchání ho krátce podusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva vydusí, přisypeme mletou papriku, sůl, pepř a krátce vše orestujeme. Podlijeme horkou vodou (asi 500 ml), přiklopíme a dusíme téměř doměkka. Pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme.
3. Znovu přilijeme vodu nebo vývar a dusíme doměkka. Nakonec přidáme nakrájené papriky, oloupaný nakrájený lilek a rajčata a utřený česnek. Vše provaříme, dochutíme solí a pepřem a podáváme s rýží nebo kukuřičnou kaší.
Doba přípravy 120 minut.
1 porce obsahuje 1863 kJ/445 kcal
Počet porcí/kusů 4