30. června 2013
Hovězí guláš je klasika. Zkuste i vepřový, skopový nebo můžete přidat do hovězího nové ingredience.
1 / 6

Rumunský guláš
Suroviny: 800 g hovězí kližky, 
3 cibule, 
3 lžíce sádla, 
1 lžička mleté papriky, 
sůl, 
mletý černý pepř, 
1 lžíce hladké mouky, 
3 zelené papriky, 
1/2 půlka malého lilku, 
2 masitá rajčata, 
4 stroužky česneku

Postup:
1.
Kližku očistíme a nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme, nakrájíme nahrubo a osmahneme na rozehřátém sádle dozlatova.
2. Přidáme nakrájené maso a za stálého míchání ho krátce podusíme ve vlastní šťávě. Když se šťáva vydusí, přisypeme mletou papriku, sůl, pepř a krátce vše orestujeme. Podlijeme horkou vodou (asi 500 ml), přiklopíme a dusíme téměř doměkka. Pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a osmahneme.
3. Znovu přilijeme vodu nebo vývar a dusíme doměkka. Nakonec přidáme nakrájené papriky, oloupaný nakrájený lilek a rajčata a utřený česnek. Vše provaříme, dochutíme solí a pepřem a podáváme s rýží nebo kukuřičnou kaší.

Doba přípravy 120 minut.
1 porce obsahuje 1863 kJ/445 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6