28. června 2013
Dvoubarevné variace či plněné dobroty? Čemu dáte přednost?
1 / 6

Čoko tunel s broskvemi
Doba přípravy: asi 20 minut
Na těsto: 4 žloutky, 80 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 1 balíček Pudingu Originál s čokoládovou příchutí Dr.Oetker, 4 bílky
Na krém: 500 ml smetany ke šlehání, broskvový kompot (hmotnost po odkapání 480g), 2 balíčky Crème Olé pudingu bez vaření s kokosovou příchutí Dr.Oetker, 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
Ještě potřebujeme: plech na pečení 30 x 40 cm, uzavíratelnou mísu o objemu 3 l, formu na srnčí hřbet 30 x 11 cm, papír na pečení, sítko

Příprava:
Na těsto vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni žloutky, cukr a vanilínový cukr do pěny. Zlehka vmícháme puding a tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení na plát 30 x 30 cm, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba:             200°C           
Horkovzdušná trouba:     180°C             
Plynová trouba:               stupeň 3-4         

Doba pečení: asi 8 minut

Půlky broskví necháme okapat na sítku. Na krém vlijeme do uzavíratelné mísy o objemu 3 l smetanu ke šlehání, puding bez vaření a smeta-fix. Mísu pevně uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme (celkem 15-30 vteřin) tak, aby byly všechny přísady dobře promíchané. Vše ještě důkladně promícháme metličkou nebo vařečkou, abychom suché přísady odstranili z okraje mísy a vmíchali do krému. Z vychladlého plátu opatrně stáhneme papír na pečení. Z plátu odkrojíme pruh široký 10 cm. Zbylý plát vložíme do papírem na pečení vyložené formy. Polovinu krému naneseme na plát, do středu vložíme půlky broskví oblou stranou směrem ke dnu formy. Naneseme druhou polovinu krému a pruhem plátu zakryjeme. Vložíme na 1/2 hodiny do chladničky. Tunel vyklopíme z formy, odstraníme papír na pečení a můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

1 / 6