24. června 2013
Máte ještě loňské brambory? Nejlepší varianta, jak je upravit, je zapékání.
1 / 5

Zapečené brambory s kapustičkami
Suroviny:
1000 g salátových brambor, 
sůl, 
300 g růžičkové kapusty, 
asi 3 lžíce olivového oleje, 
1 velkou cibuli, 
2 mrkve, 
2 chilli papričky, 
500 g mletého masa (hovězí+vepřové), 
2 lžíce rajského protlaku, 
1 konzerva sekaných rajčat, 
worcestrová omáčka, 
oregano, 
bazalka, 
250 ml smetany ke šlehání, 
40 g nastrouhaného parmazánu

Postup:
1.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v osolené vroucí vodě je uvaříme do poloměkka. Scedíme je a necháme okapat. Zvlášť v osolené vodě uvaříme do poloměkka očištěné kapustičky.
2. Ve velké pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s mrkví a nasekané chilli papričky. Přidáme mleté maso a také ho orestujeme. Vmícháme rajský protlak a přilijeme rajčata. Vše ochutíme worcestrovou omáčkou, solí a bylinkami a pod pokličkou necháme dusit.
3. Asi po 15 minutách pánev odklopíme a necháme vydusit přebytečnou tekutinu.
4. Do zapékací misky rozprostřeme brambory s kapustičkami. Navrch naneseme masovou směs. Vše zalijeme smetanou, zasypeme parmazánem a vložíme do trouby. Při 180 °C nákyp zapékáme asi 40 minut.

Doba přípravy 100 minut.
1 porce obsahuje 3431 kJ/819 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 5