Grilovaná rybí mísa
Suroviny: 4 malé sépie, ?12 tygřích krevet, ?1 mořský jazyk (400 g), ?12 sardinek, ?sůl, ?mletý černý pepř, ?mletá sladká paprika, ?2 lžíce oleje, ?4 lžíce hladké mouky, ?1 chemicky neošetřený citron, ?1/2 salátové okurky, ?4 listy hlávkového salátu, ?1 snítka petrželky
Postup:
1. Sépie dobře očistíme (oddělíme chapadla, odstraníme kůstku a vnitřnosti, váček s barvivem a oči) a nakrájíme na menšíkousky. Z hlavy odstraníme blánu a rovněž ji nakrájíme. Krevety vyloupeme. Ryby očistíme, sardinky ponecháme vcelku, mořský jazyk nakrájíme na porce. Vše omyjeme a osušíme.
2. Připravené plody moře i ryby osolíme, opepříme, lehce poprášíme paprikou, potřeme olejem a obalíme v mouce. Pak je rozložíme na středně rozpálený gril a za občasného otáčení je grilujeme doměkka - krevety asi 6-8 minut z obou stran, sardinky 8-10 minut, mořský jazyk a sépie 15-20 minut.
3. Citron omyjeme teplou vodou a rozkrojíme. Jednu půlku nakrájíme na plátky, u druhé uděláme pouze vroubkovaný okraj. Okurku očistíme a nakrájíme na plátky. Salátové listy i petrželku opláchneme a vodu vytřepeme.
4. Servírovací mísu vyložíme listy salátu, přidáme ryby a plody moře, ozdobíme okurkou, citronem a petrželkou.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 486 kJ/116 kcal
Počet porcí/kusů 4