23. června 2013
Vpusťte do své kuchyně vůni a chuť dovolené.
1 / 5

Grilovaná rybí mísa
Suroviny: 4 malé sépie, 
12 tygřích krevet, 
1 mořský jazyk (400 g), 
12 sardinek, 
sůl, 
mletý černý pepř, 
mletá sladká paprika, 
2 lžíce oleje, 
4 lžíce hladké mouky, 
1 chemicky neošetřený citron, 
1/2 salátové okurky, 
4 listy hlávkového salátu, 
1 snítka petrželky

Postup:
1.
Sépie dobře očistíme (oddělíme chapadla, odstraníme kůstku a vnitřnosti, váček s barvivem a oči) a nakrájíme na menšíkousky. Z hlavy odstraníme blánu a rovněž ji nakrájíme. Krevety vyloupeme. Ryby očistíme, sardinky ponecháme vcelku, mořský jazyk nakrájíme na porce. Vše omyjeme a osušíme.
2. Připravené plody moře i ryby osolíme, opepříme, lehce poprášíme paprikou, potřeme olejem a obalíme v mouce. Pak je rozložíme na středně rozpálený gril a za občasného otáčení je grilujeme doměkka – krevety asi 6-8 minut z obou stran, sardinky 8-10 minut, mořský jazyk a sépie 15-20 minut.
3. Citron omyjeme teplou vodou a rozkrojíme. Jednu půlku nakrájíme na plátky, u druhé uděláme pouze vroubkovaný okraj. Okurku očistíme a nakrájíme na plátky. Salátové listy i petrželku opláchneme a vodu vytřepeme.
4. Servírovací mísu vyložíme listy salátu, přidáme ryby a plody moře, ozdobíme okurkou, citronem a petrželkou.

Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 486 kJ/116 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 5