7. června 2013
Chuť Asie zpestří váš stůl.
1 / 6

Thajské nudle
Suroviny: 300 g sušených nudlí, 
400 g středních krevet, 
3 stroužky česneku, 
2 jarní cibulky, 
1 chilli paprika, 
2 hrsti mungo výhonků, 
olej dle potřeby, 
2 lžíce nasekaných arašídů (nesolených), 
2-3 lžíce rybí omáčky, 
1 lžíce třtinového cukru, 
šťáva z 1 limetky, 
lístky koriandru na ozdobu

Postup:
1.
Nudle zalijeme horkou vodou a necháme asi 5 minut stát. Poté je slijeme a necháme okapat.
2. Krevety vyloupeme z krunýřů, zbavíme střívek, omyjeme a osušíme. Česnek, jarní cibulky a chilli papriku očistíme a nakrájíme nadrobno. Mungo výhonky opláchneme a necháme okapat.
3. V hluboké pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm česnek. Přidáme krevety a restujeme je, dokud nezčervenají, a pak je vyjmeme.
4. V pánvi lehce orestujeme arašídy, přidáme jarní cibulku, chilli papriku i okapané nudle a také je opečeme. Pak přimícháme výhonky a krevety. Pokrm ochutíme rybí omáčkou, v níž jsme rozmíchali cukr. Nudle rozdělíme do talířů, zakapeme limetkovou šťávou a ozdobíme lístky koriandru.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 2085 kJ/498 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6