Thajské nudle
Suroviny: 300 g sušených nudlí, ?400 g středních krevet, ?3 stroužky česneku, ?2 jarní cibulky, ?1 chilli paprika, ?2 hrsti mungo výhonků, ?olej dle potřeby, ?2 lžíce nasekaných arašídů (nesolených), ?2-3 lžíce rybí omáčky, ?1 lžíce třtinového cukru, ?šťáva z 1 limetky, ?lístky koriandru na ozdobu
Postup:
1. Nudle zalijeme horkou vodou a necháme asi 5 minut stát. Poté je slijeme a necháme okapat.
2. Krevety vyloupeme z krunýřů, zbavíme střívek, omyjeme a osušíme. Česnek, jarní cibulky a chilli papriku očistíme a nakrájíme nadrobno. Mungo výhonky opláchneme a necháme okapat.
3. V hluboké pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm česnek. Přidáme krevety a restujeme je, dokud nezčervenají, a pak je vyjmeme.
4. V pánvi lehce orestujeme arašídy, přidáme jarní cibulku, chilli papriku i okapané nudle a také je opečeme. Pak přimícháme výhonky a krevety. Pokrm ochutíme rybí omáčkou, v níž jsme rozmíchali cukr. Nudle rozdělíme do talířů, zakapeme limetkovou šťávou a ozdobíme lístky koriandru.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 2085 kJ/498 kcal
Počet porcí/kusů 4