Teplý salát ze žampionů a hlívy s kozím sýrem
Suroviny: 400 g žampionů (tmavé nebo světlé), ?200 g hlívy, ?2 stroužky česneku, ?1 lžíce olivového oleje, ?1/4 lžičky sušeného oregana, ?1/2 lžíce balzamicového octa, ?1/2 lžíce hnědého cukru, ?mořská sůl, ?8 plátků bílého chleba, ?150 g čerstvého kozího sýra, ?2 lžíce bílého jogurtu, ?1/2 chilli papričky, ?100 g listů ředkvičky nebo baby špenátu
Postup:
1. Žampiony a hlívu očistíme, hlívu nakrájíme na menší kusy, větší žampiony překrojíme. Česnek rozdrtíme. V pánvi zahřejeme olivový olej, vložíme do něj česnek a houby a restujeme je.
2. Restujeme jen tak dlouho, až houby pustí vodu a ta se částečně odpaří. Pak přidáme oregáno, ocet, cukr a sůl. Houby promícháme s přísadami a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Pečeme ještě 5 až 10 minut. Do trouby dáme opéct zároveň i plátky bílého chleba.
3. Kozí sýr rozdrobíme a smícháme s jogurtem. Chilli papričku usekáme na velmi jemno a vmícháme do jogurtu. Upečené houby promícháme s listy ředkvičky (můžete použít i špenát, čekanku nebo rukolu). Přidáme ochucený kozí sýr a ke každé porci dva plátky opečeného chleba.
Doba přípravy 30 minut.
1 porce obsahuje 1480 kJ/353 kcal
Počet porcí/kusů 4