Gratinované plody moře
Suroviny: 500 g mořských plodů (mražený mořský koktejl: kalamáry, krevety, mušle), ?300 g lososa, ?1 cibule, ?2 stroužky česneku, ?1 červená paprika, ?50 g žampionů, ?1 malý pórek, ?100 g zakysané smetany, ?2 lžíce bílého vína, ?sůl, ?mletý bílý pepř, ?100 g mozzarelly, ?snítky kopru a citron na ozdobu
Postup:
1. Mořské plody propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Lososa zbavíme kůže, vykostíme, omyjeme, zlehka osušíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek oloupeme. Papriku omyjeme, rozpůlíme a odstraníme semínka. Žampiony a pórek očistíme.
2. Cibuli, papriku, žampiony i pórek nakrájíme na malé kostičky a dáme do mísy. Přidáme zakysanou smetanu, víno, mořské plody i lososa a vše zlehka promícháme. Česnek rozetřeme se solí, přidáme do směsi a podle chuti opepříme.
3. Malé zapékací formičky nebo mušle naplníme připravenou směsí a vložíme je do vyhřáté trouby. Zapékáme při 180 °C asi 10 minut. Mozzarellu nakrájíme na plátky, poklademe jimi směs v mušlích a necháme roztavit. Každou porci ozdobíme snítkou kopru a měsíčky citronu podáváme. Vhodnou přílohou jsou toasty z bílého pečiva.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1550 kJ/370 kcal
Počet porcí/kusů 4