10. května 2013
Jsou zdravé a chutné. Nebojte se je zařadit do vašeho jídleníčku.
1 / 6

Čočkové karbanátky s uzeným masem
Suroviny: 400 g čočky, 
sůl, 
rostlinný olej, 
50 g slaniny, 
1 cibuli, 
2 stroužky česneku, 
150 g uzeného masa, 
1 lžíci bramborového škrobu, 
2 vejce, 
mletý černý pepř, 
dle potřeby strouhanka

Postup:
1
. Čočku propereme a vsypeme do hrnce se studenou vodou. Přivedeme ji k varu a uvaříme ji zcela doměkka. Před koncem vaření ji osolíme. Scedíme ji a necháme okapat.
2. Na troše oleje v pánvi necháme vyškvařit nadrobno nakrájenou slaninu. Přidáme nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět. Vmícháme prolisovaný česnek a na malé kostičky nakrájené uzené maso. Směs odstavíme.
3. Do mísy vsypeme čočku a směs z pánve. Přidáme škrob rozmíchaný v malém množství vody a žloutky. Vše osolíme, opepříme, promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou.
4. Z připravené hmoty vytvarujeme karbanátky. Obalíme je v bílcích rozšlehaných s trochou vody a strouhance. Na oleji na pánvi je usmažíme dozlatova.

Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 2978 kJ/711 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6