18. dubna 2013
Ryby by se měly často objevovat na vašem stole. Proto pro vás máme pět skvělých receptů, které určitě vyzkoušejte.
1 / 5

Lín v bylinkovém těstíčku
Suroviny:
800 g lína nakrájeného na podkovy, 
6 lžic hladké mouky, 
50 ml mléka, 
1 vejce, 
100 g strouhaného parmazánu, 
1 lžíce nasekaných bylinek (bazalka, tymián, rozmarýn,) 
4 stroužky česneku, 
sůl, 
olej na smažení, 
1 citron

Postup:
1. Porce ryby opláchneme a osušíme. Mouku, mléko, vejce, strouhaný parmazán a nasekané bylinky promícháme na hladké těstíčko, které dochutíme utřeným česnekem a solí.
2. V hluboké pánvi rozpálíme olej. Porce lína namáčíme do těstíčka a pozvolna osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
3. Osmažené kousky ryby pokládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný olej. Podáváme s bramborovou kaší a zdobíme citronem.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1936 kJ/462 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 5