2. dubna 2013
Pokud se vám díky Velikonocím z pohledu na vařená vejce už dělá trochu mdlo, upravte je do zajímavých jarních salátů.
1 / 5

Salát Nicoise
Suroviny:
1 hlávkový salát, 1 římský salát, zelená a červená paprika, 4 sardelové řezy z konzervy, šťáva z 1/2 citronu, svazek ředkviček, 3 rajčata, 2-3 lžíce černých oliv, 2-3 vejce natvrdo, čerstvé bylinky dle chuti
Zálivka: 8 lžic olivového oleje, 3 lžíce octa, sůl, pepř, cukr

Postup:
Saláty omyjeme, necháme okapat a natrháme na kousky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semena a nakrájíme na proužky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, sardelky nakrájíme nadrobno a rozetřeme. Ředkvičky zbavíme kořínků a listů, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, olivy necháme celé. Všechny suroviny opatrně promícháme v míse. Olej, ocet, sůl, pepř a špetku cukru smícháme a hotovou zálivkou přelijeme salát. Vejce oloupeme a nakrájíme podélně na čtvrtky. Bylinky přebereme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Salát ozdobíme vejci a bylinkami a ihned podáváme.

1 / 5