Chřestové rizoto se smrži
Suroviny: 80 g divoké ryže, 1 šalotka, 50 g másla, 1 lžíce olivového oleje, 50 ml bílého vína, 80 g rýže na rizoto, 600 ml drůbežího vývaru, 1 svazek chřestu, 20 g čerstvých jedlých smržů,1 lžička másla, 50 g parmazánu
Příprava:
Divokou rýži máčíme 2 hodiny ve studené vodě. Šalotku nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme půlku másla a olej, šalotku necháme zesklovatět, přelijeme vínem a povaříme. Přidáme slitou divokou rýži a rýži na rizoto. Přilijeme trochu vývaru, necháme vyvařit a přidáme zbytek. Chřestu seřízneme dolní konce. Smrže podélně rozpůlíme, oblanšírujeme, necháme vychladnout a osmahneme na másle. Smrže i chřest přidáme k rýži a necháme ještě 3 minuty vařit. Po odstavení vmícháme máslo a parmazán. Osolíme, opepříme.