10. března 2013
Má mnoho podob, hodí se pro návštěvu i jako lehký oběd.
1 / 5

Chřestové rizoto se smrži
Suroviny:
80 g divoké ryže, 1 šalotka, 50 g másla, 1 lžíce olivového oleje, 50 ml bílého vína, 80 g rýže na rizoto, 600 ml drůbežího vývaru, 1 svazek chřestu, 20 g čerstvých jedlých smržů,1 lžička másla, 50 g parmazánu

Příprava:
Divokou rýži máčíme 2 hodi­ny ve studené vodě. Šalotku na­krájíme. Na pánvi ro­ze­hřejeme půlku másla a olej, šalotku ne­cháme zesklovatět, přelijeme vínem a povaříme. Přidáme slitou divokou rýži a rýži na rizo­to. Přilijeme trochu vývaru, ne­cháme vyva­řit a přidáme zby­tek. Chřes­tu seřízneme dolní konce. Smrže podélně roz­pů­líme, oblanšírujeme, necháme vychladnout a osmahneme na másle. Smrže i chřest při­dáme k rýži a necháme ještě 3 minuty vařit. Po odstavení vmí­chá­me máslo a parmazán. Osolíme, opepříme.

1 / 5