1. března 2013
 | 
Foto: jpž
Neztrácejte čas v kuchyni, zkuste naše tipy na lehkou chutnou večeři či oběd.
1 / 7

Plzeňský salát
Suroviny:
250 g brambor, 80 g šunkového salámu, 80 g červených jablek, 40 g mrkve, 40 g červené cibule, 40 g (sterilovaného) hrášku, 100 g kyselých sleďů, 80 g majonézy, 80 g jogurtového dresingu, sůl, pepř

Příprava:
Uvaříme si doměkka mrkev a brambory (můžeme i ve slupce), necháme vy-chladnout. Jablka oloupeme a spolu s vařenými brambory, šunkovým salámem a vařenou mrkví nakrájíme na stejnoměrné kostičky. Vsypeme do mísy, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a sterilovaný hrášek. Všechny suroviny zlehka, ale důkladně pro-mícháme s majonézou a jogurtovým dresingem. Z kyselých sleďů si pro lepší efekt připravíme rychlé závitky – obtočíme je kolem hranolků z čerstvých jablek, případně mrkve. Hotový salát nandáme na talířky a navrch posadíme sleďové závitky. Dozdobíme kapkami jogurtového dresingu a snítkou čerstvého kopru.

1 / 7