10. února 2013
Nic tak báječně nezahřeje jako miska kouřícího voňavého vývaru. Vyzkoušejte naše variace z různých druhů masa i zeleniny...
1 / 4

Polévka ze skopového masa
Suroviny
(pro 4 osoby): 1 kg skopového masa s kostí, 2 mrkve, 1 petržel, 2 stroužky česneku, 1 pórek, 300 g brambor, petrželová nať, celý černý pepř, bobkový list, rozmarýn, sůl

Postup:
Maso opereme, odblaníme, zbavíme tuku a dáme do hrnce se studenou vodou. Pomalu zahříváme až k mírnému varu a pak necháme probublávat nejméně hodinu. Mezitím si připravíme zeleninu – mrkev a petržel oškrábeme a nakrájíme na kolečka, stroužky česneku prolisujeme, brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky, pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Když je maso téměř měkké, přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu, sůl, rozmarýn, pepř a vaříme, dokud není zelenina měkká. Do hotové polévky přidáme nasekanou petrželovou nať.

1 / 4