8. února 2013
Pro jednou zapomeňte na stokrát ohranou strouhanku a dejte řízečkům zajímavější kabátek. Budou skvěle vypadat i chutnat!
1 / 4

Srnčí řízek v mandlích
Suroviny
(pro 4 osoby): 4 řízky ze srnčí kýty, 1 vejce, 2 lžíce mouky, mletý muškátový oříšek, 80 g na hobliny nakrájených mandlí, 50 g másla, sůl

Postup:
Řízky ze srnčí kýty (asi po 150 g) lehce naklepeme a trochu shrneme. Důkladně posypeme solí a mletým muškátovým oříškem. Okořeněné maso obalíme nejdříve v mouce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec v mandlových hoblinách, které k masu důkladně přitlačíme. Na pánvi rozpálíme máslo a maso na něm z obou stran opékáme 6-8 minut (mandle by neměly příliš zhnědnout). Podáváme s bramborovými kroketami, kolečkem ananasu, brusinkami a čerstvým salátem.

1 / 4