Zapečená cibulačka
Suroviny:
500 g cibule, 1 polévková lžíce másla, 1 l masového vývaru, 4–6 plátků bagety nebo veky, 2 lžíce přepuštěného másla, 200 ml bílého vína, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 100 g strouhaného sýra
Příprava:
Cibuli nakrájíme na proužky a necháme zesklovatět na másle. Přidáme 2 lžíce vývaru, zakryjeme a 30 minut dusíme. Bagetu osmahneme z obou stran na másle. K cibuli přilijeme víno, necháme trochu vyvařit, přidáme zbylý vývar. Ochutíme solí, pepřem a muškátem. Hotovou polévku nalijeme do misek, nahoru položíme bagetu, posypeme ji sýrem a vložíme do trouby nebo pod gril. Krátce zapečeme, dokud se sýr nezačne roztékat.