9. září 2014
Připomeňte si dovolenkové zážitky recepty, které voní sluncem.
1 / 3

Zapečená cibulačka
Suroviny:

500 g cibule, 1 polévková lžíce másla, 1 l masového vývaru, 4–6 plátků bagety nebo veky,  2 lžíce přepuštěného másla, 200 ml bílého vína, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 100 g strouhaného sýra

Příprava:
Cibuli nakrájíme na prouž­ky a necháme zesklovatět na másle. Přidáme 2 lžíce vývaru, zakryjeme a 30 minut dusíme. Bagetu osmahneme z obou stran na másle. K cibuli přilijeme víno, necháme trochu vyvařit, přidáme zbylý vývar.  Ochutíme solí, pepřem a muškátem. Hotovou polévku nalijeme do misek, nahoru položíme bagetu, posypeme ji sýrem a vložíme do trouby nebo pod gril. Krátce zapečeme, dokud se sýr nezačne roztékat.

1 / 3