26. června 2012
Vpusťte do bytu voňavý vzduch a bleskově vykouzlete lehké jídlo, po kterém vám zbudou síly i na další činnosti.

Špagety carbonara s hráškem
Výhodou přípravy téhle dobroty je, že všechny přísady máte už nejspíš doma.

Suroviny: 450 gramů špaget, 8 plátků slaniny, 3 vejce, tři čtvrtě šálku strouhaného parmazánu (trochu si nechte stranou na ozdobení hotového jídla), čtvrt lžičky černého pepře, hrnek hrášku

Postup: Špagety vařte osm až devět minut, aby byly al dente (ne zcela měkké, ale ani tvrdé). Pak osmažte slaninu dozlatova. Položte ji na ubrousek, který vsaje tuk. Omastek z pánve vylijte. Smíchejte vejce, parmazán a pepř. Nasypte těstoviny na pánev, na níž jste smažila slaninu, a za stálého míchání pomalu přilijte směs z vajec, hrášek i slaninu. Míchejte, dokud omáčka nezačne probublávat, pak ji ještě další minutu až dvě povařte. Špagety ještě posypte trochou parmazánu a podávejte.

Pečené artyčoky s mátou
Suroviny: 300 gramů artyčoků, lžíce extra panenského olivového oleje, lžíce čerstvé citronové šťávy, stroužek česneku, sůl a pepř, lžíce jemně nasekané máty

Postup: Předehřejte troubu na dvě stě stupňů. V míse smíchejte olivový olej, citronovou šťávu a česnek a vzniklou směsí důkladně obalte artyčoky. Osolte a opepřete, přeneste na plech a pečte patnáct až dvacet minut. Na závěr ještě ozdobte mátou.

Pudinkový pohár s ovocem
Kdykoliv během dne vyšetříte pár minut, připravte si sladkou tečku do zásoby, která počká v lednici.

Uvařte vanilkový pudink. V jiné nádobě smíchejte dva šálky lesního ovoce se dvěma lžícemi malinového likéru a dvěma lžičkami třtinového cukru. Pohár naplňte do jedné třetiny pudinkem, do druhé třetiny ovocem, pak doplňte pudink a navrch vložte pár ostružin a malin.