1. Navy fazole
Vláknina v 1/2 šálku uvařených fazolí: 9,6 g
Navy fazole jsou jedním z nejlepších zdrojů vlákniny a lze je snadno zařadit do jídelníčku. Z fazolí lze udělat omáčky, přidat je do salátu, polévky nebo jako přílohu k jinému pokrmu. Navíc snižují riziko rakoviny prsu.
2. Tykev
Vláknina v 1 šálku pečených kostek: 9 g
Tykev neboli zimní dýně má jemnou sladkou chuť a obsahuje velké množství vitamínu C, kdy jedna porce pokryje zhruba 20% denní dávky Céčka.
3. Černé fazole
Vláknina v 1/2 šálku vařených fazolí: 8,3 g
Černé fazole jsou skvělé nejen pro naše zažívání, ale také podporují správnou funkci srdce, jelikož snižují cholesterol a působí preventivně proti srdečním chorobám.