20. března 2018

Postup

1. Cibuli nakrájíme na nudličky. Jehněčí kýtu očistíme. Podélně ji rozřízneme a opatrně naklepeme přes fólii. Osolíme ji, opepříme, potřeme sardelovou pastou a posypeme polovinou nakrájené cibule. Plát masa stočíme do rolády a převážeme provázkem.

2. Roládu osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Poklademe ji kousky másla (80 g), přidáme zbylou nakrájenou cibuli a všechno koření. Podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C pečeme asi 50 minut.

3. Mezitím oškrábeme brambory, nastrouháme je nahrubo a dáme do misky. Špenát opereme, krátce spaříme ve vroucí vodě, necháme okapat, překrájíme ho a přidáme k bramborám. Přidáme škrob, vejce a ochutíme solí a pepřem. Na rozpáleném oleji smažíme malé placičky.

4. Mrkev s cuketou očistíme a nakrájíme na špalíčky. Krátce je povaříme v osolené vodě, scedíme a osušíme v utěrce. Pak zeleninu opečeme na zbylém másle, osolíme a opepříme. Hotovou roládu vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, rozmícháme a provaříme. Hotovou roládu rozkrájíme na plátky a podáváme se zeleninou a bramborovými plackami.

Ingredience

2 cibule
1000 g jehněčí kýty
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce sardelové pasty
olej
100 g másla
2 bobkové listy
4 kuličky celého černého pepře
4 kuličky nového koření
1 lžíce hladké mouky
200 ml vývaru
2 mrkve
1 cuketa

Placičky:
800 g brambor
200 g listového špenátu
1 lžíce bramborového škrobu
2 vejce