26. března 2018

Postup

1. Kotletky očistíme, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným tymiánem. Necháme je v chladu odležet. Pak je z obou stran opečeme v pánvi na sádle. Přendáme je do pekáčku a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 190 °C asi 15 minut.

2. Kopřivy očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kopřivy, zalijeme je vývarem a krátce povaříme. Smetanu promícháme s moukou a přilijeme ji ke kopřivám.

3. Omáčku dochutíme prolisovaným česnekem, solí a muškátovým květem a provaříme. Na závěr do omáčky vmícháme rozšlehané žloutky. Pečené jehněčí kotletky přelijeme kopřivovou omáčkou a podáváme s bramborem.

Ingredience

600 g jehněčích kotletek
sůl
mletý černý pepř
čerstvý tymián
1 lžíce sádla

Omáčka:
2 hrsti kopřivových listů
100 g másla
500 ml zeleninového vývaru
200 ml smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky
1 stroužek česneku
sůl
špetka mletého muškátového květu
2 žloutky