Ingredience600 g jehněčích kotletek Omáčka: |
1. Kotletky očistíme, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným tymiánem. Necháme je v chladu odležet. Pak je z obou stran opečeme v pánvi na sádle. Přendáme je do pekáčku a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 190 °C asi 15 minut.
2. Kopřivy očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme kopřivy, zalijeme je vývarem a krátce povaříme. Smetanu promícháme s moukou a přilijeme ji ke kopřivám.
3. Omáčku dochutíme prolisovaným česnekem, solí a muškátovým květem a provaříme. Na závěr do omáčky vmícháme rozšlehané žloutky. Pečené jehněčí kotletky přelijeme kopřivovou omáčkou a podáváme s bramborem.