Avokádový krém s jogurtem a chilli
100 g rajčat
2 avokáda
280 g bílého řeckého jogurtu
šťáva z 1 limetky
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
2 chilli papričky
8 tortillových placek
rostlinný olej na smažení
Postup:
1. Rajčata spaříme horkou vodou. Pak je zbavíme slupek a dužinu nakrájíme na drobné kousky.
2. Avokáda rozpůlíme, vyjmeme pecky a dužinu vydlabeme pomocí lžíce. Pak ji rozkrájíme na menší kousky. Vložíme je do misky a promícháme s jogurtem, limetkovou šťávou, solí a pepřem.
3. Chilli papričky očistíme a pokrájíme nadrobno. Vmícháme je do pomazánky společně s rajčaty. Tortilly rozkrájíme na proužky a osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji (z každé strany asi 1 minutu). Avokádovou pomazánku podáváme s osmahlými kousky tortill.
Doba přípravy 25 minut.
1 porce obsahuje 2554 kJ/610 kcal
Počet porcí/kusů 4