13. února 2018
Připravte pro sebe a svého miláčka nezapomenutelné jídlo.

Salát s kozím sýrem

2 hrsti salátu s jemně nahořklou chutí (npř. frizé)
2 hrsti ledového salátu
50 g polníčku
1 puk červené čekanky
1 růžový grep
1 granátové jablko
150 g kozího sýra

Na zálivku:
1 šalotka
50 g hořčice
60 ml olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
sůl
cukr

Postup:

1. Saláty a čekanku opereme ve studené vodě a necháme pořádně okapat. Grep okrájíme a vykrojíme segmenty bez šlupky. Z granátového jablka vyloupáme semínka.

2. Hořčici smícháme s najemno nasekanou šalotkou, olivovým olejem, citronovou šťávou a dochutíme solí. Dresink lehce osladíme a důkladně promícháme, aby se vše rozpustilo.

3. Saláty natrháme a smícháme se segmenty grepu a zrníčky granátového jablka. Rozdělíme na talíře, posypeme nadrobeným sýrem a pokapeme dresinkem.

Doba přípravy 15 minut.
1 porce obsahuje 2180 kJ/521 kcal
Počet porcí/kusů 2