Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem
250 g červené řepy
olivový olej
2 lžíce medu
sůl
mletý černý pepř
100 g vlašských ořechů
100 g kozího sýra
1 lžíce balzamikového octa
1 hrst rukoly
Postup:
1. Řepu omyjeme, oloupeme a položíme na alobal. Pokapeme ji olivovým olejem se lžící medu, posypeme špetkou soli a zabalíme. Takto připravenou ji vložíme do trouby a pečeme při 160 °C doměkka. Po upečení ji necháme zchladnout, opatrně ji oloupeme, nakrájíme na plátky a přendáme do misky.
2. Červenou řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky, které vyskládáme na talíř. Vše osolíme, opepříme a posypeme nasekanými ořechy s rozdrobeným kozím sýrem. Nakonec pokapeme olivovým olejem s balzamickým octem a ozdobíme rukolou.
Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 1276 kJ/305 kcal
Počet porcí/kusů 4