12. února 2018
Nechce se vám do restaurace? Nevadí, skvělé valentýnské menu si můžete připravit i doma.

Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem

250 g červené řepy
olivový olej
2 lžíce medu
sůl
mletý černý pepř
100 g vlašských ořechů
100 g kozího sýra
1 lžíce balzamikového octa
1 hrst rukoly

Postup:

1. Řepu omyjeme, oloupeme a položíme na alobal. Pokapeme ji olivovým olejem se lžící medu, posypeme špetkou soli a zabalíme. Takto připravenou ji vložíme do trouby a pečeme při 160 °C doměkka. Po upečení ji necháme zchladnout, opatrně ji oloupeme, nakrájíme na plátky a přendáme do misky.

2. Červenou řepu nakrájíme na co nejtenčí plátky, které vyskládáme na talíř. Vše osolíme, opepříme a posypeme nasekanými ořechy s rozdrobeným kozím sýrem. Nakonec pokapeme olivovým olejem s balzamickým octem a ozdobíme rukolou.

Doba přípravy 60 minut.
1 porce obsahuje 1276 kJ/305 kcal
Počet porcí/kusů 4