Hruškové carpaccio se sušenou šunkou
Ingredience:
5 lžic olivového oleje
2 lžíce medu
bílé balsamico podle chuti
sůl podle chuti
4 menší hrušky
200 g sušené šunky
100 g sýra s modrou plísní (gorgonzola nebo niva)
50 g vlašských ořechů
10 g rukoly
Postup:
1. Do misky nalijeme 5 lžic olivového oleje, přidáme med, bílé balsamico podle chuti, osolíme a dobře promícháme.
2. Hrušky nakrájíme na tenké plátky, dáme je do misky k dresinku, zamícháme a poté je naskládáme na talíř. Přidáme k nim sušenou šunku, sýr, posypeme nasekanými ořechy a rukolou. Nakonec ještě pokapeme zbylým dresinkem.
Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 2125 kJ/508 kcal
Počet porcí/kusů 4