Ingredience1 kg hovězí kýty |
1. Hovězí maso očistíme. Slaninu nakrájíme na špalíčky a maso jimi našpikujeme. Kýtu svážeme provázkem a okořeníme solí a pepřem. V hrnci rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. Dáme stranou.
2. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno a orestujeme ji na vzniklém výpeku dozlatova. Přidáme kmín a cibulový základ zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a vložíme opečené maso. Pod pokličkou ho dusíme na mírném ohni doměkka.
3. Kyselé okurky nakrájíme na kousky a orestujeme na másle, aby změkly. Měkké maso vytáhneme z omáčky a zbavíme provázku. Omáčku zahustíme jíškou a dochutíme solí a pepřem. Necháme 20 min provařit. Hotovou omáčku přecedíme přes cedník, přidáme okurky a krátce společně povaříme. Maso nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Podáváme s rýží.