Ingredience1 větší cibuli |
1. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev s celerem a kapustičkami očistíme. Mrkev s celerem nakrájíme na malé kousky, kapustičky překrojíme napůl.
2. V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme mrkev a celer a orestujeme je. Pak vmícháme rajský protlak a přilijeme rajčata s vývarem. Základ na polévku přivedeme k varu.
3. Do vroucího základu vsypeme kapustičky a přidáme sůl, pepř a bobkové listy. Vše vaříme, dokud není kapusta měkká. Zatím si v osolené vodě uvaříme na skus těstoviny. Pak je scedíme a necháme okapat.
4. Do polévky přisypeme těstoviny. Polévku dochutíme oreganem, solí, pepřem, popřípadě cukrem.