7. března 2018

Postup

1. Středně velký pekáček vymažeme silnou vrstvou másla. Croissanty nakrájíme na malé plátky a poklademe je rovnoměrně do pekáčku. Povrch posypeme očištěnými borůvkami.

2. Žloutky krátce prošleháme s 40 g cukru dohladka. Přidáme mléko, smetanu a zakysanou smetanu. Z bílků, soli a zbylého cukru vyšleháme hladký a pevný sníh. Ten opatrně zapracujeme do připravené zálivky a nalijeme na připravené croissanty. Asi 5 minut necháme odležet a vložíme do trouby. Pečeme při 170 °C přibližně 25 minut dozlatova.

Ingredience

80 g másla
5 croissantů
400 g borůvek
3 žloutky
60 g krupicového cukru
200 ml mléka
150 ml 30% smetana ke šlehání
4 lžíce zakysané smetany
1 bílek
špetka soli