15. září 2018

Postup

1. Cibuli a česnek oloupeme, houby očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky, houby na malé kousky. Slaninu pokrájíme na nudličky.

2. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli se slaninou. Přidáme česnek s houbami a orestujeme je. Houby osolíme a přimícháme k nim bylinky. Na mírném ohni je dusíme 10-15 minut doměkka. Poté pánev odstavíme a k houbám vmícháme parmazán.

3. Rohlíky pokrájíme na kolečka. V míse rozšleháme vejce s mlékem a smetanou. Směs osolíme a pokrájené rohlíky jí navlhčíme. Zbylou směs vmícháme k podušeným houbám.

4. Zapékací mísu (nebo 4 malé) vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno rozložíme polovinu rohlíků. Rozprostřeme na ně dušené houby a zakryjeme je zbylými rohlíky. Formu vložíme do trouby a žemlovku při 180 °C pečeme asi 30 minut.

Ingredience

1 cibule
2 stroužky česneku
400 g čerstvých hub
60 g anglické slaniny
2 lžíce olivového oleje
sůl
1 lžíce sekaných bylinek (tymián, šalvěj)
2 lžíce strouhaného parmazánu
10 rohlíků z předešlého dne
4 vejce
100 ml mléka
200 ml zakysané smetany
máslo a strouhanka na formu